COMUNICAT COVID-19

SITUACIÓ EXTRAORDINÀRIA D’APRENENTATGE:

Benvolgudes famílies, alumnat i col·lectivitat educativa, primer de tot un record per a totes les víctimes i afectats d’aquesta pandemia (COVID-19) mai vista en les nostres societats. La situació és prou greu per reconèixer que, com a mínim, no tornarem a l’Escola fins després de Setmana Santa (14 d’abril).

Donada aquesta situació extraordinària, l’Escola vol acompanyar-vos en el procés d’aprenentatge i tot el nostre equip ha preparat un seguit de feines i consells per tal que mantingueu el contacte amb l’Escola. Reiterem, però, el caràcter NO AVALUATIU de totes aquestes tasques.

Com a consells de CARÀCTER GENERAL

  1. És molt important entre setmana mantenir, en la mesura del possible, els horaris escolars de tots els nivells acadèmics (INFANTIL, PRIMÀRIA i SECUNDÀRIA). Aixecar-nos d’hora i anar a dormir d’hora.
  1. Seria interessant recrear l’Escola a casa (inclús pels més petits (INFANTIL) si es té la bata, posar-la), cantar el bon dia pels més petits i pels més grans fer mitja hora de lectura. A continuació, els més grans poden fer activitats i deures, mentre que els més petits poden fer activitats que requereixin una certa concentració, sempre amb el guiatge d’un adult. Deixem el mòbil de banda!; si els hi demanem que es concentrin, nosaltres també hem de donar exemple!

 

  1. Si hi ha alumnat de diferents edats a casa també és important que interactuïn mitjançant el joc, a poder ser, relacionat amb continguts educatius.
  1. Simular una estoneta d’esbarjo per tal d’esmorzar i descansar i després seguir una estona més concentrats.
  1. Després de dinar, una mica de relaxació i per la tarda, en funció del nivell educatiu escoltar música, fer puzzles, jocs de lògica, llegir contes, fer titelles o, simplement, deures o activitats pels més grans.

Son unes pautes generals per tal de seguir una mínima rutina i mantenir-nos, d’aquesta manera, actius en aquests moments tan extraordinaris. Hem de recordar una màxima de la filosofia Montessori: és l’alumnat qui aprèn per ell mateix. Doncs, son moments, per tal que tots i totes assumim la responsabilitat que ens pertoca.

Esperem que totes i tots estigueu bé i ens retrobem en breu. Una abraçada!

CONSELLS COVID-19

INFANTIL:

P3

P4

P5

PRIMARIA:

1r

2n

3r

4t

SECUNDARIA:

1r ESO

2n ESO

3r ESO

4t ESO